Durfpoli tweede in strijd om Klokhuis Wetenschapsprijs

Het durfpoli onderzoek “oog in oog met je angst” is tweede geworden tijdens de uitreiking van de Klokhuis Wetenschapsprijs. De eerste plek ging naar het onderzoek “hersenen in je buik” van het UMC Maastricht.

Over de Klokhuis Wetenschapsprijs

Het doel van de prijs is om een breed en jong publiek bekend te maken met wetenschappelijk onderzoek in Nederland. Er zijn door de Nederlandse universiteiten, umc’s en hogescholen bijna zestig onderzoeken ingezonden, waarvan er tien genomineerd waren. De prijs is voor de vierde keer uitgereikt. Het Klokhuis (NTR) bekroont met deze wetenschapsprijs interessant en relevant wetenschappelijk onderzoek voor kinderen van 9 tot 12 jaar. Aan het onderzoeksgebied van het winnende onderzoek wordt een wetenschapsaflevering van Het Klokhuis gewijd die wordt getoond tijdens InScience 2020.

Kinderen stemmen

De winnaar is gekozen door kinderen, die via de website van Het Klokhuis konden stemmen op het onderzoek dat zij het meest interessant en relevant vinden. In totaal hebben 7.588 kinderen een stem uitgebracht. Het winnende onderzoek behaalde 2.648 van de stemmen. In dit onderzoek richten artsen zich op de relatie van het ‘buikbrein‘ op het ontstaan van kanker.

Durfpoli op het Weekend van de Wetenschap

OOG was op bezoek bij het Weekend van de Wetenschap en kwam ook even langs bij de Durfpoli. Klik op onderstaand logo om de reportage terug te zien.

Durfpoli genomineerd voor Klokhuis Wetenschapsprijs

Vandaag zijn de 10 nominaties voor de Klokhuis Wetenschapsprijs 2019 gekozen! Dit jaar waren er bijna 60 inzendingen, afkomstig van Nederlandse universiteiten, hogescholen en umc’s. Samen met het Klokhuis bekroonde InScience het meest interessante en relevante wetenschappelijk onderzoek voor kinderen van 9 t/m 12 jaar. Aan het winnende onderzoek wordt een aflevering van Het Klokhuis gewijd. De Klokhuis Wetenschapsprijs wordt uitgereikt op woensdag 6 november, tijdens de Junioropening van InScience. Het Durfpoli onderzoek is een van de nominaties van 2019. Bekijk alle nominaties via onderstaande link:

Afbeeldingsresultaat voor klokhuis
https://www.insciencefestival.nl/nl/nieuws/nominaties-klokhuis-wetenschapsprijs/

RTVDrenthe op bezoek bij de Durfpoli

RTVDrenthe was op bezoek bij de Durfpoli in Smilde en daar liet Anouk zien hoe ze heeft geleerd om te gaan met haar hondenangst. Wil je de stoere Anouk zien? Klik dan op onderstaand logo om het fragment terug te kijken.

De Durfpoli in De Week op OOG Radio

Het OOG radioprogramma De Week besteedde vorige week aandacht aan de Durfpoli en had een interview met projectleider Rachel de Jong.

Klik op het logo om het interview terug te luisteren.

De Durfpoli op RTVNoord Radio

Vanmorgen was projectleider Rachel de Jong te horen op RTVNoord. Luister het fragment terug vanaf 40:42 door op het logo te klikken.

Reportage over de Durfpoli in Dagblad van het Noorden

Dagblad van het Noorden kwam langs op de Durfpoli in Groningen om vast te leggen hoe Jerrik (11) zijn angst voor honden overwon. Klik op het artikel om de reportage terug te lezen.

Northern Knowledge bezoekt de Durfpoli

Northern Knowledge kwam langs op de Durfpoli in Leeuwarden en schreef daar een interessant artikel over! Lees het artikel terug door te klikken op het logo.