Hoe kun je meedoen?

Wil je meedoen aan het onderzoek en de behandeling op de Durfpoli? Meld je dan aan via het aanmeldformulier hiernaast. Een van de onderzoekers neemt daarna telefonisch contact met je op, om het onderzoek en de behandeling op de Durfpoli toe te lichten en jouw eventuele vragen over deelname te beantwoorden.

Je beslist zelf of je meedoet aan het onderzoek. We vragen ook aan je ouders of ze mee willen doen aan het onderzoek. Als jij en je ouders meedoen, kunnen jullie op elk moment stoppen, je hoeft daarvoor geen reden op te geven. Als je stopt kun je nog gewoon gebruik maken van andere vormen van hulp. Dit geldt voor hulp binnen Accare, maar ook voor hulp bij andere instanties.

Wat zijn de voor- en nadelen van meedoen?

Voordelen van meedoen aan dit onderzoek zijn:

  • Je leert je angst te overwinnen. Als je angst aan het eind van het onderzoek niet genoeg verbeterd is, dan kun je – als je wilt – gebruik maken van andere vormen van hulp.
  • Je helpt mee aan wetenschappelijk onderzoek. Dat is belangrijk, want dan kunnen we in de toekomst nog meer jongeren met een fobie helpen.

Nadelen van meedoen aan dit onderzoek zijn:

  • Je komt zeven keer naar de Durfpoli voor: de intake, drie meetmomenten en drie oefensessies. Dit kost je natuurlijk tijd, maar waarschijnlijk niet meer tijd dan wanneer je voor een gewone behandeling voor jongeren met een fobie zou kiezen.
  • Je kunt niet zelf beslissen in welke groep je komt. Je weet daarom van te voren nog niet of je gaat oefenen om in grote of kleine stappen over je angst heen te komen.

Wie weet wat ik heb verteld?

Alle informatie die jij ons geeft (in de interviews en vragenlijsten) is geheim voor anderen. Dat betekent dat niemand anders dan de behandelaar van de Durfpoli en de onderzoeker weet wat jij verteld hebt. Je krijgt ook een nummer, zodat niemand je kan herkennen.

Vragen

Als je nog vragen hebt over het onderzoek, kan je altijd bellen of mailen met de projectleider van het onderzoek:

Rachel de Jong
Tel: 050 363 7607 of 06 86816108
Mail: durfpoli@rug.nl
Website: www.durfpoli.nl